Întrebări frecvente

Q?

Şcoala Sanitară Postliceală “Sanity” Bacău este acreditată?

A.

Şcoala Sanitară Postliceală "Sanity" Bacău este acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale să desfăşoare studii postliceale pentru calificările: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie, asistent medical balneofiziokinetoterapie și de recuperare medicală. La finalul celor 3 ani de studiu elevii vor susţine examen de absolvire. Diplomele se vor elibera de Ministerul Educației Naționale și sunt recunoscute în România și în Uniunea Europeană.

Q?

Şcoala Sanitară Postliceală ”Sanity” Bacău și Şcoala Sanitară Postliceală ”Sanity” Comănești sunt două instituții concurente? Care este școala potrivită pentru mine?

A.

Nu, cele două școli sunt instituții diferite, dar care funcționează sub același patronaj, acela al Asociației pentru Promovarea Învățământului European Bacău. . Calitatea procesului de predare – învățare-evaluare este același. Îți recomandăm să alegi instituția care este cea mai apropiată de domiciliul tău. Chiar dacă o parte din profesori sunt diferiți, calitatea educației este la nivel academic. Periodic organizăm schimburi de experiență și diverse activități recreative comune pentru ca elevii să se cunoască și să transmită din bagajul lor de cunoștințe și deprinderi. Îți recomandăm să te înscrii la unitatea care este cea mai apropiată de tine. Îți garantăm un învățământ de calitate. În acest fel, cu siguranță vei economisi timp, bani și energie.

Q?

Care este programul de studiu?

A.

Pentru oricare dintre specializări, durata studiilor este de 3 ani. Cursurile sunt la zi şi se desfăşoară zilnic. Pentru că dorim să venim în sprijinul elevilor noştri care lucrează, la sfârşit de săptămână organizăm sesiuni de recuperări, atunci când se solicită acest lucru. Anul şcolar este structurat în două semestre. La finele fiecărui semestru se desfăşoară sesiunile de instruire practică.

Q?

Cum mă înscriu?

A.

Pentru înscriere, te invităm la sediul nostru din Bacău, str. Bicaz, nr. 7,  la cel din Comăneşti, str. Liceului nr. 1 sau din Onești, Bulevardul Republicii, nr. 60, pentru a completa formularul de înscriere. Lista documentelor necesare înscrierii poate fi consultată aici.

Q?

Mă pot înscrie chiar dacă nu am luat bacalaureatul?

A.

Legea Educaţiei naţionale prevede că se pot înscrie la şcolile postliceale elevi care au finalizat studiile liceale indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat. Legislaţia în vigoare nu impune elevului să promoveze acest examen, dar noi încurajăm cursanţii noştri să îşi finalizeze studiile. În acest sens, organizăm în mod frecvent meditaţii gratuite pentru cursanţii şcolilor noastre. Promovarea acestui examen aduce beneficii clare elevilor în momentul în care doresc să își găsească un loc de muncă.