Zilele medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești, 2017

În perioada 29 iunie - 1 iulie 2017 a avut loc la Moinești a XII-a ediție a Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești. Anul acesta evenimentul a aabordat progresele recente în medicină și chirurgie.

Conform tradiției, prima zi a fost dedicată asistentului medical pentru că un act medical de calitate începe cu acesta. Conform standardelor moderne, asistentul medical face parte dintr-o echipă alături de medici, kinetoterapeuți, psihologi, personal de îngrijire.

Profesorii Școlii Postliceale Sanitare ”Sanity” Comănești și ai Școlii Postliceale ”Ana Aslan” Onești au avut bucuria de a asista la prezentările științifice ale invitaților de onoare ai acestei prime zile: dr. Florian Koleci, de la Fundația Estuar București – ce a vorbit despre „Metode și strategii inovative de prevenire a epuizării profesionale în sănătate”, asistent medical licențiat, doctor în științe medicale Nicoleta Mitrea, de la Fundația Hospice „Casa Speranța” Brașov – care a prezentat cursul „Comunicarea, competență profesională esențială pentru asistenții medicali”, asistent medical licențiat Vasilica Daniela Niculescu, de la Spitalul Municipal Onești – care a vorbit celor prezenți despre „Aspecte ale comunicării terapeutice privind confortul pacientului în spital”, prof. Carmen Dorobăț, șeful Clinicii de Infecțioase Iași – cu „Bolile transmise prin vectori, mereu în actualitate”, dr. Antonina Pop, de la Asociația de Podiatrie (o nouă specialitate în medicină care studiază și tratează piciorul diabetic) ce a dat răspunsuri la întrebarea „De ce un podiatru în îngrijirea piciorului diabetic?” și dr. Florentina Popa, de la Spitalul de Recuperare Iași, director de îngrijiri, care a vorbit despre „Îngrijirea pacienților cu infecția determinată de Clostridium dificile”.

Am fost onorați de invitația pe care domnul prof. Univ. Dr. Adrian Cotârleţ, manager al SMU Moinești și doamna Adina Datcu, director medical al SMU Moinești ne-au transmis-o.

Ne-a făcut o deosebită plăcere să participăm la sesiunile de comunicări din prima zi a manifestării, ”Ziua asistentului medical”. Informațiile punctate în cadrul prezentărilor la care am participat ne ajută nespus în formarea asistenților medicali în concordanță cu așteptările viitorilor angajatori.”

Profesor Cristina Taraș, director al Școlii Postliceale Sanitare Comănești.

 

Comments are closed.