Condiţii de selecţie a elevilor din anul II care optează pentru sesiunea de practică anuală La KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH

Programul de ocupare KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH, Osterhorn, Germania

 Şcoala Sanitară Postliceală ” Sanity” Bacău în parteneriat cu KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH oferă elevilor din anii I și II de studiu oportunitatea de a efectua stagii de practică în Germania

KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH, situată în localitatea Osterhorn, Germania este o companie germană care acordă servicii de îngrijire bolnavilor, persoanelor cu handicap şi bătrânilor. Mai multe informații despre această firmă găsiți aici.

Condiţii generale:

  1. Urmezi cursurile Şcolii Sanitare Postliceale ”Sanity” Bacău/ Școlii Postliceale Sanitare  ”Sanity” Comănești/ Școlii Postliceale ”Ana Aslan” Onești la specializarea Asistent medical generalist.

  2. Participi la cursurile de limba germană.

Beneficii:

  1. Elevii din anii I și II de studiu vor putea participa la sesiuni de practică la angajatorul german, stagii cu durata de 1 lună, cazarea și transportul fiind gratuite. Selecţia va fi făcută în funcţie de rezultatele la învăţătură şi nivelul de cunoaștere al limbii germane acumulat pe parcursul anului școlar.

  2. Elevii din anul III de studiu care optează pentru angajare, urmează cursurile de limba germană, susțin examen de certificare a competențelor de utilizare a limbii germane – nivel B2, obţin burse de studiu în urma unui proces de selecţie. Mai multe informații despre oportunitățile de angajare găsiți aici.

Condiţii de selecţie a elevilor din anul II care optează pentru sesiunea de practică anuală la KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH, Osterhorn, Germania

Elevul urmează cursurile Şcolii Sanitare Postliceale ”Sanity” Bacău/Şcolii Postliceale Sanitare ”Sanity” Comăneşti sau a Şcolii Postliceale ”Ana Aslan” Oneşti la specializarea Asistent medical generalist.

  1. Nu înregistrează absenţe la orele de teorie.

  2. Nu înregistrează absenţe la stagiul de instruire practică.

  3. Nu înregistrează absenţe la orele de pregătire în limba germană.

Selecţia de face luând în calcul media anuală a elevului şi recomandările profesorului de limba germană. Sesiunile de practică în Germania durează 2 săptămâni/grupă. Pot participa cel mult 2 grupe a câte 7 participanţi. Deplasarea se va face, de regulă, în intervalul iunie - august. Elevii vor efectua activităţi de îngrijire a pacienţilor sub supravegherea unui asistent medical german licenţiat. Partenerul german asigură cazarea și transportul elevilor pe perioada stagiului. Costurile de masă vor fi suportate de elevul practicant. La final, elevii primesc adeverinţa de practică. În acest fel elevii vor avea oportunitatea de a cunoaşte viitorul angajator, modul de lucru, echipa de lucru şi aşteptările acestuia.

Condiții de selecție burse de studiu.

Înscrie-te acum!

Comments are closed.