Despre KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH, Osterhorn, Germania

KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH, Osterhorn, Germania

Îngrijirea bolnavilor, a persoanelor cu handicap și a bătrânilor

Scurtă prezentare a firmei noastre

Oferim servicii de îngrijire ambulatorie şi avem sediul în Osterhorn, localitate în nordul Germaniei, la nord de Hamburg. În prezent avem 120 de angajaţi şi numărul acestora este în continuă creştere.

Activităţile noastre sunt:

  • îngrijirea ambulatorie a pacienţilor care locuiesc acasă; aceasta presupune deplasarea cu maşina de la un pacient la altul şi îngrijirea acestora;
  • îngrijirea ambulatorie care se desfăşoară în cele două sedii ale noastre, unde facilităm locuirea asistată de personal medical; aceasta implică asigurarea îngrijirii unor persoane în vârstă sau cu dizabilităţi fizice în locuinţă special echipată pentru aceştia, în unul din cele două sedii ale noastre;
  • îngrijirea ambulatorie în cadrul unor locuinţe colective pentru bolnavi cu demență; aceasta implică îngrijire şi activităţi de petrecere a timpului liber, în ture, pentru şapte persoane în vârstă, cu dementă, cu sprijinul aparţinătorilor acestora;
  • îngrijirea individuală ambulatorie ale persoanelor care necesită un tratament intensiv, de exemplu în cazul afecţiunilor degenerative avansate precum scleroză multiplă sau distrofia musculară sau care necesită ventilaţie, de exemplu în cazul unei paraplegii foarte grave, a unei scleroze laterale amiotrofice sau în alte cazuri; aici personalul nostru de îngrijire lucrează la domiciliul pacientului, în ture.
  • apel de urgenţă de la domiciliul pacienţilor; în cele două sedii ale noastre se primesc apeluri de urgenţă ale unor persoane din afară, când acestea au nevoie de ajutor. Acesta trebuie realizat telefonic în conformitate cu reglementările specificate.
  • Livrare la domiciliu: primim comenzi de mâncare în prealabil pe care le livrăm proaspete şi calde clienţilor noştri cu maşina. Această activitate, de regulă, nu este prestată de personalul de îngrijire medicală.
  • Transportul persoanelor bolnave sau cu dizabilităţi, cu sau fără cărucior, de exemplu: la medic, la fizioterapie sau în alte scopuri. Acesta poate fi efectuat doar de către conducătorii auto care deţin un permis de conducere pentru transport persoane.

În prezent căutăm personal medical de îngrijire cu calificare în domeniul îngrijirii ambulatorii individuale a pacienţilor care necesită tratament intensiv. Oferim, de asemenea, programe de perfecţionare profesională.

Formare profesională/ Iniţierea în activitate

Întrucât credem că numai angajaţii bine pregătiţi şi calificaţi pot presta o muncă bună şi satisfăcătoare, formarea profesională este foarte importantă pentru noi. În acest sens, facilităm în mod constant participarea colegilor la astfel de programe. În plus, sunt oferite în mod constant cursuri interne de perfecţionare.

Foarte important pentru noi este buna familiarizare a angajaţilor noştri cu toate domeniile de activitate ale îngrijirii medicale, ceea ce implică faptul că fiecare coleg nou să fie instruit de către colegele şi colegii experimentaţi.

Echivalarea calificării obţinute în România pentru a lucra în Germania

Pentru a avea dreptul de a lucra în Germania în calitate de personal medical de îngrijire, trebuie îndeplinite mai multe condiţii, fiind necesar, de exemplu:

  • să fi absolvit cu succes într-o ţară membră UE studii profesionale de asistenţă medicală de cel puţin 3 ani;
  • să vorbiţi limba germană cel puţin la un nivel de referinţă B2 (competenţă certificată de Institutul Goethe);

Echivalarea se face la solicitarea autorităţilor germane. În acest sens, trebuie prezentate mai multe acte în original şi în traducere autorizată în limba germană. Noi susţinem cadrele de îngrijire medicală străine în decursul acestui proces şi acoperim parţial costurile. Procesul de recunoaştere durează între 2 şi 6 luni, perioada în care noii colegi pot activa la noi doar ca ajutoare.

Oportunităţi de câştig şi carieră

Noile colege primesc la noi, până la echivalarea calificării în Germania, un salariu brut de 1900 euro. După echivalarea cu succes, primesc iniţial un salariu brut de 2200 euro, iar după finalizarea perioadei de probă de o jumătate de an, primesc 2300 euro. Acestora li se adăugă o întreagă serie de sporuri, de exemplu: pentru ture de noapte, pentru zilele de duminică sau sărbători. După un an se adăugă pensie ocupaţională şi altele.

Din acest salariu brut se reţin impozite, contribuţii de şomaj şi de asigurări sociale, salariul net diferind în funcţie de mai mulţi factori: dacă persoana este căsătorită, dacă are copii, dacă aparţine unei comunităţi religioase etc. Se poate porni de la premisa că toate deducerile pot fi cuprinse între 25% şi 35%. În acelaşi timp beneficiaţi de toate drepturile unui angajat german care deţine contract de muncă: pensie, şomaj etc.

Programul standard de muncă este de 38,5 ore/ săptămână. Dacă superiorii sunt mulţumiţi de activitatea noului personal medical de îngrijire, se vor acorda sporuri salariale suplimentare. În plus, există o multitudine de oportunităţi de dezvoltare a carierei cum ar fi programe de perfecţionare pe domenii de specializare (de exemplu: conducerea unei echipe, îngrijiri paliative, expert în tratamentul plăgilor şi multe altele). O colegă străină a ajuns şefa a serviciului de îngrijire din firma noastră.

Condiţii de viaţă

Pentru că este dificilă găsirea unei locuinţe înainte de a te angaja la noi, am amenajat în cele două clădiri ale noastre apartamente moderne amenajate complet (bucătărie, baie, TV, WLAN) pe care le închiriem noilor cadre de îngrijire la preţuri corecte. Chiria lunară însumează, în funcţie de spaţiul de locuit, între 250 şi 450 euro.

Facilităţi pentru cumpărături există în zonă şi în oraşele apropiate – Elmshorn şi Itzehoe - sau chiar în Hamburg sau Kiel, unde se ajunge în 30- 40 de minute. Există posibilităţi de recreere în zona celor două mari din apropiere: Marea Nordului şi Marea Baltică.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe www.kbs.li, www.betreutes-wohnen-plus.de

 

Programul de ocupare KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH, Osterhorn, Germania

 Şcoala Sanitară Postliceală Bacău în parteneriat cu KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH oferă elevilor din anii I și II de studiu oportunitatea de a efectua stagii de practică  în Germania,

 

 Şcoala Sanitară Postliceală Bacău în parteneriat cu KBS Pflegeteam Sabine Marx GmbH oferă elevilor din anul III de studiu oportunitatea de a-şi găsi un loc de muncă în Germania, încă din timpul studiilor

 

Comments are closed.